HTML

V.Pál József

Üdvözlöm! Több nemzetközi project átvétele után(pl.:számlákért milliók) következhet az Ukrán project, ami egyszerű, a temetőbe csak belépőjegy vásárlása után lehet belépni. "Ne bőgj, minden jót" VPJ

Friss topikok

Linkblog

ÁLLATKÍNZÁS 2009

2009.02.19. 10:19 Hopp

Üdvözlöm!

 
            Az alábbi pár sorban kiderül, mely nemzetek ölnek meg kegyetlenül darabszámra megszámlálhatatlan mennyiségű állatot.
            Szabadidőmben horgászni járok. Ma már ott tart a halak védelme - például a ponty- 4 kg fölötti hal kifogása esetén ,kötelező használni:  kiemelőszákot, ha partra kerül a hal, pontymatracra kell tenni, a horog kiszabadítása után a horog helyét sebfertőtlenítővel kell kezelni, megmérni a matraccal együtt a legkíméletesebb, fotó és vissza vízbe, nem dobni, óvatosan a vízbe kell helyezni. Az elvihető halat, haltartó szákban és a vízben kell tartani, a horgászat végén a hal
FULLADÁSOS ELPUSZTULÁSÁNAK MEGAKADÁLYOZÁSÁRA, TOMPA TÁRGGYAL, A HAL FEJÉRE MÉRT ÜTÉSSEL KELL ELKÁBÍTANI.
            Megkérdeztem egy állatorvost mihez hasonlítható egy hal elpusztulása, úgy vázolta, mintha egy sertés lábára követ kötnének és bedobnák egy mély vízbe. Képzeljük el, ha egy ötszáz kg-os cápa ötször hangosabb hangott adna ki, mit egy száz kg-os sikoltó sertés, vagy a tíz-tizenöt kg feletti halak, a liba gágogásának erőssége mellet, fulladnának meg? Ezek a vizben élő állatok, csendben, de nem kisseb szenvedéssel múlnak ki mint például a sertések, a hangtalan halál már nem zavarja az állatvédőket. Arról nem is beszélve, hogy a tengerekből úgy zsákmányolnak ott élő állatokat, hogy soha nem etetik azokat. A  svédországi, németországi állatbarátok hányszor tiltakoztak a lazac fogás miatt, vagy az országuknak mesés hasznot hozó tengeri halászat ellen, állatkínzás miatt, mikor és hol tiltakoztak?
1997-ben Svédországban 410 000 t, Németországba 220 000 t halat, rákfélét és puhatestű állatot zsákmányoltak és dolgoztak fel!
 
Köszönöm türelmüket.
„Ne bőgj”!
VPJ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasni-valaszol.blog.hu/api/trackback/id/tr97952344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása