HTML

V.Pál József

Üdvözlöm! Több nemzetközi project átvétele után(pl.:számlákért milliók) következhet az Ukrán project, ami egyszerű, a temetőbe csak belépőjegy vásárlása után lehet belépni. "Ne bőgj, minden jót" VPJ

Friss topikok

Linkblog

Hol lenne az egészségbiztosítás

2009.03.08. 23:28 Hopp

 

"Hol lenne az egészségbiztosítás most, ha akkor a tőzsdére vihette volna a kormány?"
                                          – tette fel a kérdést Orbán.
 
 „A Fidesz elnöke emlékeztetett
a tavalyi március 9-i népszavazásra,
amikor az emberek az egészségügy
szétzilálására mondtak nemet”
 
      Az elmúlt hét évben az ellenzék legnagyobb eredménye; saját életemben a rendszerváltásból eltelt  tizennyolc év alatt,a legjelentősebb döntés, a címben idézett mondatban lett megfogalmazva. Ez a népszavazás méltó volt az 1848-évi népi összefogáshoz. Akarjuk, nem akarjuk véletlenek nincsenek. Sok népszavazási kezdeményezés lett sikertelen, a három igenes népszavazásnak sikeresnek kellett lenni, hogy miért, az elmúlt egy év alatt kiderült. Tapasztalatból mondom, amikor a 666 irányítja ez egészség egy-egy részét, nagy a baj. Eger városában a korház folyosóin érezni lehet, ott sétálgat a halál. (Nekem senki nem mondja, hogy nem igaz!)
Nagyon jó lett volna, ha neves közgazdászok megmagyarázzák pontosan, miért is mentette meg Magyarország egészségügyét a három igenes népszavazás, a nép megérzése. Más területekről, annyit lehet tudni, hogy a nyugdíj élőtakarékossági alapot elvitte a tőzsde.
Ettől a ponttól (2008.03.09) érdemes elkezdeni az országot újra összerakni; ha kell egy választási cikluson belül, akár négyszer is legyen népszavazás. A politikusok és a nép, ha szabad még ezt a szót Magyarországon használni, gyúrják össze,országos vitákkal kisérve, azt a kenyeret, amit közösen kell megennünk. Talán alapvető fordulatokra lesz szükség a politikában, lehet szögletes kerekekre kell tenni az ország szekerét, csak előnye van, leejtőn visszafelé nem gurul.
Elnök úr beszédében, amit mondott mind igaz volt. Azok az igazságok, lejjebb pár lépéssel is igazak. Egy nagyon lényeges különbség van, lejjebb pár lépéssel, hangulatunk nagyon rossz, ebben az állapotban mi már csak ritkán tudunk tapsolni.

VPJ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasni-valaszol.blog.hu/api/trackback/id/tr4990389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása